javascript:void(0)

duminică, 10 iulie 2011

Managerii acuzaţi de spionaj acţionează în instanţă grupul Renault

Michel Balthazard, unul din directorii executivi demişi de Renault, a început procedura de judecată pentru a-şi demonstra nevinovăţia.Managerii acuzaţi de spionaj acţionează în instanţă grupul Renault

Cei 3 angajaţi Renault au fost demişi în urma acuzaţiilor de spionaj industrial.

Colegul acestuia, Betrand Rochette a înaintat de asemenea o plângere către procurorii francezi, iar al treilea învinuit se pregăteşte de aceeaşi procedură.

Avocatul lui Betrand Rochette, Xavier Thouvenin a declarat pentru BBC că o plângere împotriva unor indivizi ale căror nume nu au fost făcute publice, a fost completată pentru stabilirea celor care i-au acuzat clientul.

O a doua plângere împotriva grupului Renault, acuză demiterea nejustificată a directorului Michael Balthazard.

Michael Balthazard a fost demis săptămâna trecută din funcţia de director al departamentului Renault de dezvoltare pe termen-lung, sub acuzaţia de divulgare a unor informaţii secrete cu privire la programul autoturismelor cu propulsie electrică.

Presa franceză speculează despre anumite sume de bani depozitate în conturile unor bănci elveţiene şi de posibile conexiuni cu una sau mai multe companii din China.

Renault a depus o plângere penală la biroul procurorilor din Paris, în care declară că a fost victima spionajului industrial organizat, a corupţiei şi a lipsei de încredere.

“În scrisoarea în care clientul meu era anunţat că i se va desface contractul de muncă, se preciza că o sursă anonimă l-ar fi acuzat de luare de mită.Acţiunea noastră este să descoperim cine este informatorul care ne-a acuzat clientul” a spus Thouvenin.

Thouvenin a declarat că aceste acuzaţii au motive “neîntemeiate şi calomnioase”.Ceilalţi doi executivi au negat de asemenea că ar fi făcut vreun rău grupului Renault.

Decizia de a continua investigaţiile este acum în mâna autorităţilor judiciare franceze.

Deşi presa specula implicaţii ale străinilor în această acţiune, Renault nu a acuzat nici o ţară sau companie că ar fi în spatele acestui spionaj.

Renault şi partenerul grupului, Nissan, au investit 4 miliarde de dolari pentru dezvoltarea maşinilor cu propulsie electrică, cele două companii fiind considerate lideri în acest domeniu.

Sursa ; http://www.neodown.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu