javascript:void(0)

duminică, 10 iulie 2011

Kia va lansa un nou model Picanto , mai economic

Kia a declarat că Picanto va dispune de noi motorizări, mult mai eficiente din punct de vedere al consumului, faţă de modelele precedente.

Constructorul corean Kia, a anunţat luni că noul Picanto va avea patru noi grupuri propulsoare, cu emisii de CO2 ce scad până la 90 de grame pe kilometru la un consum de 3.9 litri/100 km.

Autoturismul, ce îşi va face debutul la salonul auto de la Geneva, în luna martie, va fi vândut cu următoarele variante de motorizări : 3 versiuni ale propulsorului pe benzină Kia de 1.0 litri, în 3 cilindrii, care include şi o unitate de bio-combustibil şi un motor de 1.2 litri, benzină, în 4 cilindrii, motorizări ce vor varia în funcţie de pieţele vizate.

Modelele normale Kia Picanto vor avea emisii de CO2 între 95g/km şi 105 g/km.Unele variante vor fi echipate însă cu tehnologia Kia pentru scăderea consumului, ISG (Idle Stop and GO), reducând astfel emisiile până la 90g/km.

Motoarele Kia vor fi cuplate la o transmisie manuală în 5 trepte sau la una automată în 4 trepte.

Varianta cu 3 uşi va fi doar pentu Europa. Kia va produce o variantă în 3 uşi a modelului Picanto, numai pentru vânzările din Europa, însă va oferi în continuare spre vânzare şi modelul cu 5 uşi.

Noul Picanto are un aspect mai îndrăzneţ, un design cu linii mai bine definite şi un ampatament al roţilor mai mare ce permite un spaţiu mai mare atât pentru pasageri cât şi pentru marfă.Constructorul speră că modificările aduse noului model Kia vor face că Picanto să iasă în evidenţă în industria aglomerată a maşinilor mici, dominată în Europa de autoturisme precum Fiat Panda şi Ford Ka.

Modelul Picanto cu 5 uşi va fi disponibil la sfârşitul lunii aprilie, cel cu 3 uşi intrând pe linia de producţie de-abia la sfârşitul anului 2011.

Kia speră să vândă la nivel global, în jur de 220,000 de unităţi Picanto urmând ca vânzările să ajungă la 240,000 în anul 2012.

Sursa ; http://www.neodown.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu