javascript:void(0)

duminică, 14 august 2011

Noul Citroen DS5 în premieră mondială la Shanghai 2011

Cel mai nou model al francezilor, ineditul Citroen DS5, este prezentat în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto Shanghai 2011. Vârful de gamă în acest moment al gamei premium DS, noul Citroen DS5 promite să rupă canoanele.

O NOUĂ ABORDARE A AUTOMOBILULUI PREMIUM

Cu o istorie de 90 de ani de inovaţie, Citroen îşi extinde gama către noi teritorii şi dezvoltă o nouă gamă de produse premium, linia DS, alături de gama sa principală. Linia DS reprezintă o soluţie caracterizată de opţiuni radicale pentru automobiliştii ce caută o abordare curajoasă a stilului, arhitecturii, senzaţiilor şi rafinamentului. Scopul este de a uimi şi a atrage.
Linia DS, compusă din DS3, DS4 şi noul DS5, iese în evidenţă prin abordarea diferită şi creativă. Gama este caracterizată de stilul unic şi uşor de recunoscut, de conţinutul emoţional puternic, de calitatea ireproşabilă a finisajelor şi de senzaţiile noi oferite combinate cu soluţii practice pentru uzul cotidian, designul inovator pentru confortul tuturor. Îndrăzneală, standarde ridicate, creativitate şi tehnologie de ultimă generaţie.
CITROEN DS5: ÎNDRĂZNEŞTE SĂ IEŞI ÎN EVIDENŢĂ

Surprinzator, atractiv, cu o personalitate unică, noul Citroen DS5 se potriveşte perfect filosofiei "Créative Technologie." Acesta reprezinta o nouă etapă a dezvoltării liniei DS, pregatită să cucerească noi teritorii. Inovator şi vizionar, Citroen DS5 nu ezită să iasă în evidenţă prin originalitate şi prestigiu. Este un obiect al plăcerii, un vehicul care oferă emoţii puternice, care hrăneşte imaginaţia, transformând fiecare călătorie într-o călătorie unică.

Citroën DS5 are la bază concept car-ul C-SportLounge. Obiectivul a fost de a transpune caracteristicile conceptului la un nivel superior, dar de data aceasta sub forma unui vehicul de serie. Caroseria deosebită te duce cu gândul la un model Gran Turismo.

Creaţie unică şi îndrăzneaţă, Citroen DS5 este o sculptură aerodinamică compusă din linii fluide, ferme, ce promit privitorului senzaţii deosebite la volan. Partea frontală bine definită identifică imediat modelul DS5 ca parte a familiei DS prin priza de aer supradimensionată, prin grila cromată de dimensiuni mari ce adăposteşte Chevronul deasupra căruia sa află emblema liniei DS, o imagine bine definită, subliniată de semnatura luminoasă cu LED-uri.

Extremităţile atrăgătoare se joacă cu lumini şi umbre. Lumina este reflectată de sabia conică finisată în crom ce se întinde de la far până la parbriz, în timp ce umbrele sunt adăpostite în arcurile aripii spate - o caracteristică distinctă a gamei de vehicule DS.

Partea din spate a lui Citroen DS5 întăreşte imaginea modelului si îi conferă prestanţă. Maşina se aşează ferm pe un ecartament generos, imaginea fiind completată de dubla ţeavă de eşapament încastrată în spoiler. Fermecător datorită imaginii sale, atrăgător datorită detaliilor rafinate, extraordinar datorită siluetei îndrazneţe, noul Citroen DS5 atrage în mod natural privirile.

INTERIOR CARSMATIC

Citroen DS5 este la fel de carismatic şi la interior, cu o cabină al cărei stil este în concordanţă cu exteriorul. Concentrat asupra şoferului, postul de comandă îmbină scaunele de coupé şi designul Gran Turismo, exprimat printr-un volan vertical cu centru mare, o podea ridicată şi o consolă centrală în care se găseşte schimbătorul de viteze aflat în continuarea naturală a braţului şoferului.

Un lucru foarte important, DS5 beneficiaza de experienţa Citroen în ceea ce priveşte calitatea şi rafinamentul. Fiecare detaliu este lucrat cu atenţie şi construit din materiale autentice precum cea mai fină piele şi metal, alături de finisaje exclusive, precum tapiţeria scaunelor tip curea de ceas, semnătură a liniei DS şi unică pe piaţă.

tmosfera interioară este inspirată din aeronautică, tema evidenţiată în special pe plafonul cabinei, organizat în trei fântâni de lumină ce creează o ambianţă originală şi personalizată atât ziua, cât şi noaptea. Comenzile principale sunt grupate pe axa centrală a maşinii pe două console centrale, una jos şi una pe plafon. Comenzile vin în forma unor butoane, a unor rotiţe de scroll şi a unor declanşatoare, manipulate în "stil de pilot".

LED-urile iluminează în mod gradat interiorul, iar o simplă apasare a butonului START aduce cabina la viaţă. Head-Up display-ul transparent este activat şi proiectează informaţii esenţiale (despre viteză, cruise control, navigaţie).

Noul Citroen DS5 va beneficia la interior de un sistem de navigaţie de ultimă generaţie, de un sistem de sunet marca Denon şi nu în ultimul rând de o interfaţă a computerului de bord mult îmbunătăţită în vederea uşurinţei în utilizare.

ARHITECTURĂ COMPLET NOUĂ - PRIMUL CITROEN CU TEHNOLOGIE HYBRID4

Designul inteligent al lui Citroen DS5 deschide noi orizonturi multumită arhitecturii inovatoare:

- caroserie aerodiamică, compactă (4.52 m lungime, 1.85 m lăţime) şi poziţie la volan demnă de un coupé Gran Turismo

- un portbagaj încăpător (până la 465 de litri) demn de un sportwagon

- cinci locuri reale, patru uşi, acces şi modularitate echivalente cu cele ale unui hatchback
Citroën DS5 se foloseste de cea mai noua tehnologie pentru a asigura confortul pasagerilor, oferind plăcere la volan şi o călătorie relaxată, alături de siguranţă şi linişte. Pentru stabilitate şi aderenţă eficiente, DS5 este echipat cu o inovatie Citroen, un sistem inteligent de control al tracţiunii asociat ESP-ului. Şi pentru a sta conectat în toate circumstanţele, DS5 este dotat şi cu Citroen eTouch, un sistem de siguranţă disponibil în majoritatea ţărilor în care se va lansa, ce include apel localizat de urgenţă şi apel de asistenţă.

Citroen DS5 este dotat şi cu două noi funcţii. O cameră în miniatură încorporată în oglinda din interior, care este folosită pentru a porni şi opri faza lungă în mod automat, în funcţie de condiţiile de iluminare şi de trafic. La acest sistem se adaugă o nouă generaţie a sistemului video de avertizare la schimbarea involuntară a benzii de rulare.

DS5 este primul Citroen ce foloseşte tehnologia HYbrid4, un tren de rulare full-hybrid ce combină performanţa unui motor diesel HDi cu eficienţa unui motor electric. Rezultatul este senzaţia dinamică - 200 CP, tracţiunea integrală, folosirea motorului electric în oras, funcţia de suplimentare a acceleraţiei - şi emisii scăzute de CO2, de doar 99 g/km.
VEZI AICI GAMA DE MOTORIZĂRI
CITROEN DS5 WHITE PEARL: O CREAŢIE IMPORTANTĂ

Pentru debutul sau la Salonul Auto Shanghai 2011, Citroen DS5 a apărut în culori unice, care exprimă întreaga experienţă a mărcii Citroen.

Citroen DS5 White Pearl este o creaţie cu adevărat artistică, o sculptură auto într-o manta argintie cu efect de perlă. Eleganţa caroseriei este subliniată de detalii din crom închis şi accente lăcuite. Sabia modelului DS5 Pearl a fost creată ca o bujuterie lucrată manual. Acolo unde sabia devine din ce in ce mai conică, motivul DS dispare, amplificând splendoarea cromului la apropierea de far. DS5 White Pearl este aşezat pe roţi cu design special, de 20 inch, cu suprafaţa polishată şi laterale lăcuite pentru o senzaţie de adâncime.

Interiorul modelului Citroën DS5 White Pearl a fost conceput în spirit de "lounge" în tonuri calde. Materialele premium şi tapiţeria de top contribuie la o atmosferă de rafinament şi confort. Cabina este îmbrăcată în totalitate în piele neagră full-grain, în contrast subtil cu cusătura strălucitoare. Marca a apelat la tehnici din lucrul manual al pielii, de la mătasea pliată de pe panourile de uşi la sigla DS cusută în relief pe scaunele tip "curea de ceas."

Detaliile interiorului au fost lucrate cu atenţie folosind materiale de top, precum inserţii decorative de lemn de abanos Markassa şi reflexii metalice ale bandoului, create prin aplicarea mai multor straturi de lac. Rezultatul este o creaţie curajoasă, făcută pentru a uimi şi a atrage.

Citroen DS5 este un răspuns inovator pentru cei ce vor să se bucure de plăcerea de a conduce un vehicul deosebit. Combină senzaţiile plăcute la volan cu confortul si îmbina utilizarea cotidiană cu o experienţă intensă. O frumuseţe pură ce împinge limitele designului, confortului, rafinamentului şi ale tehnologiei. Citroen DS5 oferă o nouă abordare a automobilelor premium.

www.promotor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu