javascript:void(0)

miercuri, 10 august 2011

Afacerile din comertul auto-moto au scazut cu 3% in iunie


Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si motocicletelor a crescut, in iunie, ca serie bruta cu 0,4% fata de luna precedenta si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3%, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica (INS).


Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut ca serie bruta cu 3,6% fata de luna precedenta, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 2,3%.

In primul semestru al anului volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,5%, respectiv cu 2,8% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Comparativ cu primele sase luni ale anului 2010, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut ca serie bruta cu 6,8% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,6%.

Comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in iunie atat ca serie bruta cu 10,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 3,7%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de iunie 2010, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,6%, respectiv cu 7,5%

www.dailybusiness.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu