javascript:void(0)

luni, 10 octombrie 2011

Masina cea mai veche din lume,adjudecata pentru 4,6 milioane dolari

Cea mai veche masina din lume a fost scoasa la licitatie sambata de catre celebra casa RM Auctions. Desi a avut un pret de pornire de 500.000 de dolari, pretul a urcat rapid la 4,6 milioane de dolari.
Desi are mai multe in comun cu o locomotiva, De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos a fost vanduta in unui nostalgic, al carui nume nu a fost dezvaluit, in schimbul unei sume record. Modelul a fost produs in anul 1884 de catre inginerii Georges Bouton şi Charles-Armand Trepardoux la comanda contelui De Dion.
Exemplarul a fost denumit La Marquise, dupa mama contelui, si se lauda cu o viteza uimitoare pentru acele vremuri: 60 km/h. Inca functionala, cea mai veche masina din lume este pusa in miscare de un motor cu aburi, care asigura o autonomie de aproximativ 30 km. Motorul cu combustie externa poate fi alimentat cu hartie, lemn si carbune.
Cu o istorie de 127 de ani, De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos a avut mai multi proprietari. In anul 1906, contele de Dion a instrainat masina ofiterului francez Henri Doriol. Familia Doriol a detinut automobilul vreme de 81 de ani, perioada in care a pierdut cateva piese in Primul Razboi Mondial.
Ulterior, in anul 1987, La Marquise a fost cumparata si restaurata de Tim Moore, un membru al British Veteran Car Club, pasionat de masinile foarte vechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu