javascript:void(0)

joi, 22 decembrie 2011

Tesla Model S


Oficialii Tesla Motors au anunţat specificaţiile tehnice ale versiunii de serie a lui Model S. Acesta este oferit în mai multe versiuni, la care diferă preţul şi autonomia.

Tesla a anunţat specificaţiile tehnice ale lui Model S în versiunea de serie. Vehiculul electric al companiei americane va fi lansat pe piaţă în 2012, iar debutul va avea loc în vară. Cel de-al doilea model din gama Tesla va fi oferit în trei versiuni, iar diferenţa dintre acestea se referă la capacitatea acumulatorilor şi la performanţele de care este capabil vehiculul. Versiunea entry-level are o baterie de 40 kWh, în timp ce versiunea de top oferă 85 kWh. Tesla Model S 40 kWh accelerează de la 0 la 96 km/h în 6.5 secunde, şi are o viteză maximă de 177 km/h.

Cel mai ieftin Tesla Model S va costa 49.900 de dolari pe piaţa din Statele Unite ale Americii, respectând la limită promisiunea iniţială a lui Elon Musk. Din păcate, preţul anunţat include şi prima de la guvernul american în valoare de 7.500 de dolari, oferită pentru achiziţionarea unui vehicul electric. Spre comparaţie, Ford Focus electric costă 39.995 de dolari în Statele Unite ale Americii

Există şi un model de mijloc, cu un acumulator de 60 kWh. Cea mai rapidă versiune a lui Model S, cea de 85 kWh, este oferită la rândul ei în două versiuni, dintre care una poartă numele Performance şi are nevoie de numai 4.4 secunde pentru a atinge 96 km/h şi poate să acceleze până la 210 km/h. Această versiune a lui Model S este prima care debutează pe piaţă şi are un preţ de 79.900 de dolari (prima de 7.500 de dolari inclusă). Versiunile de 60 şi 40 kWh vor fi lansate în toamna şi iarna anului 2012.

Via | WorldCarFans

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu